Vrije Levensstroom

Een vrije levensstroom uit zich op alle niveaus van je leven: een gezond en vitaal lichaam, een stabiel emotioneel leven, een gezond zelfbeeld, zelfvertrouwen, tevredenheid en creativiteit, het ervaren van zin. Wanneer de levensstroom geblokkeerd is, kan dat zich ook op alle niveaus manifesteren: lichamelijke klachten, vermoeidheid, spanning, vastzittende emoties, depressie, ervaren van zinloosheid. 

Een vrije levensstroomsessie kan helpen als je:

 • spanning en stress ervaart 
 • graag wil ontspannen
 • lichamelijke (pijn)klachten hebt 
 • vastzit in angst, woede of verdriet
 • je levensenergie wil ervaren
 • een beter contact wil met je lijf
 • nieuwsgierig bent naar je zelf

Sessie

We beginnen met een kort gesprek als startpunt voor de sessie, waarna je gekleed op de massagetafel gaat liggen. Gedurende de sessie stem ik mij af op jouw energie en volg ik de ingevingen die ik via mijn lichaam krijg. Ik maak daarbij gebruikvan ritmische beweging, aanraking, mijn stem en energetisch werk. Daarmee maak ik de weg vrij voor de levensstroom om zich vrij door jou heen te bewegen. Je kunt je ontspannen, opgelucht en levendig gaan voelen, of juist moe en verstild. Na de sessie krijg je tijd om rustig weer te ‘landen’ en je ervaringen te delen. In totaal duurt de sessie 60 tot 70 minuten, de eerste sessie mogelijk wat langer.

De levensstroom

Ik zie het zo: de levensstroom is een energie die door het hele bestaan stroomt, door de aarde, oceanen, bossen, bergen, planten, dieren en mensen. De levensenergie komt tot expressie via al deze verschillende levensvormen. Het leven dat door ieder van ons stroomt maakt dat ons hart klopt, dat we ademen, eten en drinken, denken en bewegen. Maar ook dat we liefhebben, werken, creëren. Wanneer je in staat bent om deze levensenergie vrij door je heen te laten stromen, breng je je eigen unieke wezen optimaal tot uitdrukking in de wereld.

Martha Graham zegt het zo mooi:
“There is a vitality, a life-force, an energy, a quickening that is translated through you into action, and because there is only one of you in all of time, this expression is unique and if you block it, it will never exist through any medium and will be lost… the world will not have it. 
It is not our business to determine how good it is, nor how valuable, nor how it compares with other expressions… it is your business to keep it yours clearly and directly, to keep the channel open”

Het enige dat ons te doen staat, is een open kanaal te zijn voor die levensstroom. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want door stress, angst, en allerlei klein en groot trauma zetten we in de loop van ons leven de energiestroom in meer of mindere mate vast. In de levensstroomsessies help ik je om het leven weer vrijer door je heen te laten stromen.

Praktisch:

 • Draag makkelijk zittende kleding
 • Neem warme sokken of sloffen mee (de praktijkruimte is schoenenvrij)
 • Een sessie duurt 60-70 minuten
 • Kosten per sessie zijn €75 (vrijgesteld van BTW)