Machteld

Ik ben Machteld. Vrouw, geboren in 1972. Ik woon in Bilthoven vlakbij het bos, samen met mijn lief Marc. Ik heb mijn praktijkruimte aan huis, op zolder. Een fijne, rustige ruimte waar de vogels vaak te horen zijn. 

Eigenschappen die mij kenmerken: nieuwsgierig, gevoelig, eigenwijs. Een snelle denker, kritisch. Anders dan anders, gevoel voor humor. 

Mijn vrije tijd breng ik graag door met wandelen, koken, lezen en moestuinieren. 

Achtergrond

De opleidingen die ik volgde en de werkervaring die ik opdeed zijn een bonte verzameling in allerlei richtingen. Gevolg van mijn plezier in nadenken, nieuwsgierigheid naar persoonlijke en spirituele ontwikkeling, mijn zoektocht naar gezondheid en geluk, en pragmatisch toeval. 

Ik studeerde eerst homeopathie en Chinese geneeswijzen, maar voelde me daarna nog niet rijp om een praktijk te starten. Ik koos vervolgens voor de studie Gezondheidsvoorlichting aan de Universiteit Maastricht en werkte intussen bij een IT-bedrijf in verschillende functies. Het academische denkwerk beviel me goed en ik werkte daarna een aantal jaren als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van diabetes, kanker en spiritualiteit. Door een samenloop van werk- en privéfactoren strandde ik in 2008 in een burn-out. 

In mijn herstelfase maakte ik kennis met holistische coaching en therapie, en besloot de opleiding daarvoor te volgen. Ik deed inmiddels wat freelance klussen op het gebied van gezondheidscoaching en fittesten. Na mijn burn-out werkte ik als medewerker functioneel beheer bij een instelling voor jeugdzorg. Mijn derde tijdelijke contract werd door de transitie naar de gemeenten niet omgezet in een vast contract, wat mij deed besluiten om mij helemaal te richten op mijn werk als zelfstandige. 

Opleidingen en de belangrijkste trainingen die ik volgde: 

  • Natuurgeneeskunde – Nederlands College voor Natuurgeneeskunde
  • Gezondheidsvoorlichting – Universiteit Maastricht
  • Holistische coaching en therapie – Ananta
  • Soul Voice – Soul Voice International
  • Holistic Pulsing – School voor Holistic Pulsing
  • Massage
  • Verbonden ademen
  • Rhythmic Movement Training